- Bahan-bahanya ialah:
- fish cake 2 keping
- fish ball 5 biji
- bawang putih 3 labu-dikisar halus
- halia 1 inci-dikisar halus
- kulit kayu manis
- bunga lawang
- buah pelaga
- sup bunjut
- kuib pati ayam
- rempah sup secukupnya
- garam secukupnya
- kuatiau 500gram dicelur
- bawang goreng
- sambal kicap
2. Cara-caranya seperti berikut:
- tumis bunga lawang, buah pelaga dan kulit kayu manis di dalam periuk bersama minyak yang ditelah dipanaskan.
- masukkan bahan yang dikisar dan tumis sehingga kekuningan.
- masukkan ayam dan biarkan ayam masak seketika.
- masukkan air secukupnya.
- masukkan rempah sup, kuib pati ayam dan sup bunjut dan biarkan mereneh seketika.
- Apabila sudah mendidih, masukkan garam secukupnya.
- kuatiau sup enak dihidangkan ketika panas.

Tiada ulasan:
Catat Ulasan